Poletje, vročina in otroci v avtu

Poletje, vročina in otroci v avtu

Delite naprej

Zadnje dni smo bili priča sila nenavadnim pozivom v praktično vseh Slovenskih medijih. Kot stvar sama po sebi ni samoumevna, nas morajo na to opozarjati.

Ampak žal kjub vsem novicam, obvestilom in nenazadnje celo prošnjam ne zaleže. Skoraj vsak dan lahko beremo, da je nekdo nekje pustil svojega otroka, kljub neznosni in peklenski vročini v razgretem avtu.

Žal pa ta nekdo in nekje ni daleč. Ti ki jih kličemo “ta nekdo” prebivajo v Sloveniji in “ta nekje” se prav tako dogaja v Sloveniji.

Nekaj minut na soncu je že lahko usodnih za otroka

Poleti, ko tekom dneva stopinje na prostem zraku krepko presegajo 30 stopinj, si lahko samo mislimo, kako pregreta je pločevina avtomobila. Vemo kako nam je vroče, ko se po službi usedemo popolnoma od poletne vročine pregret avtomobil.

Dnevi vročinskih valov pa brez težav segrejejo tudi po našem mnenju prijetno ohlajen avto.V samo nekaj minutah, ko ugasnemo klimo se temperatura lahko dvigne na 40+ stopinj. Takrat je vsaka minuta v taki vročini peklensko dolga in izjemno nevarna, že za odraslo osebo, kaj šele za majhnega otroka. V teh vročih dneh, ko je težko ostati miren in zbran imejmo v glavi, da so otroci še neprimerno bolj občutljivi in dovzetni visokim poletnim temperaturam.

Pomislite in se vprašajte ali so kateri opravki res tako zelo pomembni, da vas vaši otroci ne bi smeli spremljati in zapustiti vročega avtomobila ? Predvidevamo, da je odgovor na dlani. Ni in ne sme biti tako »pomembnih« opravkov, da bi svoje otroke pustili v zaklenjene vročem in razgretem avtomobilu.

Koga pa lahko pustim v vročem avtomobilu ?

Nikogar. Pazite tudi na starejše, ki so odvisni od vas in pa tudi hišne ljubljenčke kot so psi, mačke in druge domače živali. Nihče si ne želi še manj pa zasluži v teh vročih dneh ždeti v avtu in čakati vas, da pridete iz svojih (ne)pomembnih opravkov.

Povezana vsebina

Ledeno kraljestvo
Ledeno kraljestvo
Otroška solza
Otroška solza
Otroci gredo v šolo
Otroci gredo v šolo

Prijavite se na e-novice

Strinjam se z prijavo na e-novice.