Otroci so naše največje bogastvo

Otroci so naše največje bogastvo

Delite naprej

Tako kot vsi majhni otroci, smo tudi mi imeli cilje postati uspešni v življenju in doseči nekaj
velikega. V času, ko odraščamo in vstopamo v odraslo življenje se žal pojavi, da ne gre vse po načrtu, ki smo si ga kot otroci zarisali. Na tej težki in dolgi poti pogosto slišimo, da nam zastavljen cilj ne bo uspel, da cilja nismo spodobni doseči, da sploh nismo dovolj sposobni, da smo zguba…

Vse te opazke močno načnejo našo samozavest in otroku oz. kasneje odrasli osebi povzročijo nepopravljivo škodo s tem, ko vcepijo negotovost in strah. Vse to otroku vzame (pre)potreben pogum, ki ga potrebuje, da bi se soočil z težavami, ki stojijo na poti do uresničitve sanj iz otroštva.

Po besedah strokovnjakov naj bi bila temeljna pogoja, da otrok odraste v odgovorno in samozavestno odraslo osebo ljubezen in prave vrednote. Kljub morebitnim spodrsljajem in napakam je potrebno otroke na poti do svojih ciljev spodbujati, ceniti in tudi znati pohvaliti njihov trud, ter jih predvsem učiti, da naj vztrajajo naprej, ne glede na vse prepreke.

Zelo pomembno je, da se naučimo komunicirati z našimi otroci na pozitiven način, kar pomeni, da jim pomagamo razviti spretnosti kako postati močna in odgovorna odrasla oseba z prijazno in skrbno osebnostjo.

Vse to se lepo bere, ampak kako to storimo ?

  1. Postanite otrokom zgled.
  2. Otroku bodite idol.
  3. Bodite ljubeči in skrbni.
  4. Spodbujajte jih.
  5. Razumite, da so otroci mladi in kot taki storijo napako več, zato bodite razumevajoči.
  6. Bodite pozorni, pošteni in dosledni.
  7. Predvsem pa bodite del življenja vašega otroka.

Razmislite ali se vam “splača” nekoliko spremeniti in prilagoditi svoj način življenja, da se boste čimbolj približali zgornjim načelom ter s tem zgradili pristen in pozitiven odnos z vašim otrokom.

Pomislite, še prehitro bodo odrasli, zato bodite zraven in uživajte vsak dan odraščanja vašega otroka.

 

Povezana vsebina

Zakaj otroški-kino.si ?
Zakaj otroški-kino.si ?
Velikonočni prazniki
Velikonočni prazniki
Otroški smeh
Otroški smeh

Prijavite se na e-novice

Strinjam se z prijavo na e-novice.