Otroci gredo v šolo

Otroci gredo v šolo

Delite naprej

Končuje se poletni avgust in z njimi tudi za otroke vedno prekratke poletne počitnice. Pred vrati je september in z njim med večino otroci ne najbolj priljubljena šola.

V poletnih mesecih se vozniki kar nekoliko razvadimo. Zaradi dopustov so ceste načeloma manj prometne, razen v turistično priljubljenih krajih. Tudi če je vozil na cesti veliko ali enako, pa v prometu poleti srečujemo precej manj otrok. Prav tako pa žal postanemo nekoliko manj previdni.

Ker v poletnih mesecih na cestah, pločnikih in kolesarskih poteh, ki nam sekajo cesto, ko se vozimo v službo srečujemo manj otrok se nam septembra s pričetkom šole hitro lahko zgodi, da pozabimo na tiste najšibkejše v prometu.

Nepredvidljivi otroci na poti v šolo

Seveda vsako leto starši, policisti, gasilci, člani društva šoferjev ter predstavniki drugih društev otroke spremljajo na poti v šolo, ter opozarjajo na voznike v prometu naj bodo še posebej previdni.

Čeprav nihče niti ne dvomi, da ste kot voznik vsakič, ko se usedete v vozilo maksimalno zbrani in previdno spremljate dogajanje okoli sebe ko vozite. Kljub temu pa še eno obvestilo, da bo kmalu v prometu polno razigranih in brezskrbnih otrok. Seveda učitelji in vzgojitelji v šoli ter varstvu otroke podučijo, kako se morajo gibati v prometu, ampak saj vemo kakšni so otroci.

No ja, saj še mi odrasli velikokrat kaj pozabimo in spregledamo, kako se ne bo to pripetilo otrokom.

Dodatna previdnost nikoli ni odveč

Septembra, ko se bo začela otrokom šola bodimo še posebej previdni. Najbolje, da se na pot odpravimo kakšno minuto prej kot običajno. Tako se nam ne bo mudilo in tudi če bodo na cesti zastoji ne bomo zamujali. Peljemo se počasi in previdno, ter pozorno spremljamo ob cesti ali so kje otroci, ki želijo prečkati cestišče.

Saj veste, v prometu je bolje biti previden. Še posebej pa takrat, ko so soudeleženci otroci.

Zapomnite si, ko se enkrat nesreča zgodi je prepozno. Obžalovanje in opravičevanje ne pomaga več. Prej premislimo kaj počnemo in kaj se lahko zgodi.

P.S.: Vsekakor pa lahko z vašim malčkom pred začetkom novega šolskega leta ponovite A B E C E D O.

Abeceda za otroke

Povezana vsebina

Otroški smeh
Otroški smeh
Kdo je čebelica Maja ?
Kdo je čebelica Maja ?
Poletje, vročina in otroci v avtu
Poletje, vročina in otroci v avtu

Prijavite se na e-novice

Strinjam se z prijavo na e-novice.