Rdeča kapica

FacebookTwitterGoogle+Email

Rdeča kapica je z mamico živela v prijazni hiški. Ko je njena babica zbolela, ji je Rdeča kapica v košarici odnesla nekaj priboljškov. Odpravila se je skozi gozd, a naenkrat ji je pot prikrižal volk in jo pošteno prestrašil.

“Kam pa greš?” jo je vprašal. Rdeča kapica mu je povedala, da gre obiskat babico. “Pokazal ti bom bljižnjico,” ji je rekel volk. V resnici pa ji je pokazal veliko daljšo pot in ona mu je verjela.

Tako je volk prišel k babici prej kot ona. Poviša je glas in se pretvarjal, da je Rdeča kapica. Ubogo starko je tako prevaral in jo požrl v enem grižljaju!

Potem se je preoblekel v njena oblačila in počakal na Rdečo kapico. Ko je deklica prišla, se ji je zdela babica nekam spremenjena. “Kako velika ušesa imaš!” ji je rekla. “Da te bolje slišim,” je odgovoril volk. “In kako ostre zobe zobe!” je vzkliknila deklica. “Da te lažje pojem!” je zarenčal volk in jo požrl. Potem pa je zbežal v gozd.

Ko je po pojedini počival, so gozdne živali povedale lovcu kaj se je zgodilo, in vsi skupaj so ga začeli iskati. Ko so ga našli, so ga obesili na drevo, tako da bi babica in Rdeča kapica lahko skočili iz njega. Volk je hotel zbežati, ampak je bil trdno zvezan.

Končno sta babica in Rdeča kapica prišli na plan, volk pa je osramočen za vedno izginil. Srečen konec so vsi skupaj proslavili z veliko zabavo.

Povezane vsebine

Risanka Bojan ...
Risanka Bojan ...
Bacek Jon R...
Abeceda za otr...
Larina zvezdic...
Risanka Bojan ...
Gosenica Tinka...
Nedotakljivi G...
Moj konj
Yum Yum!
Parni vlak
Bacek Jon R...
Larina zvezdic...
Risanka Palče...
Larina zvezdic...
Risanka Bojan ...